Father Of A Thousand Kids

Selv kaller de musikken sin Showgaze. Den uhøytidelige beskrivelsen hinter om et svært utadvendt band.FATHER OF A THOUSAND KIDS serverer da også en solid forundringspakke av rock.

Bandet ble grunnlagt av Thomas Lønnheim, kjent fra Ralph Myers and the Jack Herren Band og mange flere ledende band.  Nå har han samlet et band på seks personer for å lage det ultimate rockshowet – Showgaze.  Det sier seg selv at underholdningsverdien er høy. Samtidig er repertoaret usedvanlig sterkt. Dette er sanger du du kan høre igjen og igjen. Variasjonen på debutlabumet avslører også et band som hører hjemme i toppskiktet av norsk rock. På scenen  leverer alltid 100% av sitt hjerte og sjel.

  • Oppfølgeralbumet FEnring kom i 2016.Hør singelen Cat Rules på Spotify

FATHER OF A THOUSAND KIDS ga ut sitt debut album Showgaze høsten 2013. Albumet ble godt mottatt, og avslutningssporet «The Blood» spilles stadig på  NRK. Anmelderen til nettmagasinet Hissig fremhever variasjon og gode melodier. Anmelderen sier også at «Showgaze er av slitesterkt stoff, og vil holde seg viril i mange år«.

I hjembyen Bergen er FATHER OF A THOUSAND KIDS kjent for sine intense og utadvendte live-show. I i tillegg til å trekke fulle hus i hjembyen har de turnert i Irland, England og Skotland. De har også spilt på større scener i Norge som support for Major Parkinson.

Mer om «Fedrene»

Bandgrunnlegger Thomas Lønnheim er også kjent som trommelager i metallbandet SAHG. Han gjør seg også bemerket som gitarmaker. Alle gitarer og basser som brukes av Fedrene er laget at Thomas!  Også Christine Sandtorv (Ephemera) bruker en Thomas -gitar.

Bandet:
Kjell Arne Kjærgård, vokal:  Har blant annet spilt trommer med  The Danny Cannon Show. Med «Fedrene» tok han «lead vocal» rollen for første gang.

Endre Åsebø, bass. Også kjent som programleder i Kirketid på NRK. Har vært distrikstsmusiker og deltatt på en rekke inspillinger, deriblant med Lene Marlin.

Kjartan Ericsson, Gitar: Også kjent som programleder i Kirketid på NRK. Har turnert og spilt inn plater med Ribozyme. Han har også komponert musikk til fjernsysnprogrammer, deriblant Idol, Skal vi danse og Tid for hjem. Har også kort for Lene Marlin.

Kristian «Linz» Lindseth, pianist, Har et omfattende virke som musiker med innspillinger og turnering i både inn- og utland.  Han har samarbeidet med forfatter Tomas Espedal om prosjekter for Festspillende i Bergen, vært gitartist og piansist for Grand- Prix Carl Espen, varmet opp for Jan Eggum, Geoff Berner og Åge Aleksandersen med flere. Han er også musikkterapeut og har studert musikk på Cuba.

Roger Berland, gitar, lapsteel. Roger har spilt på festivaler som Lost Weekend, Festidalen og turnert på vestkysten av USA og i Tyskland med «The Danny Cannon Show».  Han har også samarbeidet med Lene Marlin og Magnet.

Thomas Lønnheim, trommer: Thomas var med å starte Ralph Myers and the Jack Herren Band, har spilt med Terje Isungset, flere år med Real Ones, og var med i plate Selskapet Tellé Records. Han er også fast medlem av SAHG. Han har også bidratt på innspillinger og konserter med en rekke anerkjente artister: Røyksopp, Kaizers Orchestra, Jaga Jazzist, Magnet, Ephemera, Datarock, We, Ingrid Bjørnov, Kings of Convenience og mange flere. Men først og fremst er Thomas en unik musiker og sceneperson, og faren til FATHER OF A THOUSAND KIDS.

Pressebilde

Pressebilde Father Of A Thousand Kids

Last ned pressebilde 15mb eller 2mb